EYELANDS - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ - «Μια ιστορία του 2011»

altΔιαβάστε περισσότερα για το θέμα του διαγωνισμού, τους κανόνες, τα βραβεία, την επιτροπή που θα κρίνει τα διηγήματά αλλά και την έκδοση που θα ακολουθήσει!
**

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 2011

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν διαγωνισμό με «θέμα» για δυό λόγους. Ο ένας είναι να δώσουμε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σ' αυτόν τον διαγωνισμό. Να είναι σημερινός, να μιλάει για καταστάσεις που ζούμε αυτή την παράξενη εποχή και να φέρει καινούργιες ματιές και ιδέες στο χαρτί. Κι επειδή σημασία για μας δεν έχει το πόσοι θα παίξουν αλλά το τι θα γράψουν, ο δεύτερος λόγος είναι ότι θέλουμε να σας βάλουμε σε μια διαδικασία να γράψετε γι' αυτόν και μόνο το διαγωνισμό. Δεν θέλουμε έτοιμα διηγήματα, από το συρτάρι σας, δεν θέλουμε παλιές ιδέες ξανακοιταγμένες έστω, που να ταιριάζουν σε κάθε διαγωνισμό με ελεύθερο θέμα. Δεν το αποκλείουμε βέβαια, (δεν γίνεται έτσι κι αλλιώς) κάποια ιδέα που έχετε σημειώσει, κάποιο θέμα που έχετε αναπτύξει ήδη, κάποιο διήγημα που έχετε σχεδόν έτοιμο, να αλλάξει ρότα και να έρθει στο διαγωνισμό μας. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε καμία ιδέα από την αρχή. Ακόμη και ένα διήγημα ιστορικού περιεχομένου, για παράδειγμα, θα μπορούσε να συνδεθεί με τη χρονιά που διανύουμε. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζετε ότι δεν ζητάμε ένα χρονικό ή ένα ρεπορτάζ ή μια αφήγηση με γεγονότα της χρονιάς. Εννοείται ότι δεν υπάρχει υποχρέωση να αναφέρεται οπωσδήποτε το 2011 μέσα στο διήγημα. Θέλουμε τις δικές σας ιστορίες, που απλά να συνδέονται με κάποιο τρόπο -που θα τον βρείτε εσείς - με τη χρονιά του 2011.  Μην ξεχνάτε ότι από το διαγωνισμό θα δημιουργήσουμε ένα βιβλίο που θα «αφηγηθεί» τη χρονιά του 2011 μέσα από τις δικές σας ιστορίες. Καλή επιτυχία λοιπόν!

**
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ
1. Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να έχουν βραβευθεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή να έχουν δημοσιευθεί σε βιβλίο ή έντυπο ή να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
2. Τα διηγήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 2000 λέξεις. Σε όσα διηγήματα ξεπερνούν το όριο θα στέλνουμε σχετική επισήμανση και θα έχετε τη δυνατότητα να τα ξαναστείλετε –αλλά γιατί να χάνουμε καιρό;
3. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας, εθνικότητος ή τόπου διαμονής του συγγραφέα. Δεν υπάρχει χρηματική επιβάρυνση για τη συμμετοχή
4. Γίνονται δεκτά κείμενα στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.
5. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει με ένα διήγημα. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να δηλώσετε εκτός από το ονοματεπώνυμό σας και μια ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (e-mail). Για κάθε συμμετοχή θα υπάρχει επιβεβαιωτική απάντηση με e-mail. Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων όσοι έχουν προκριθεί στη μικρή λίστα θα πρέπει να μας στείλουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ένα σύντομο βιογραφικό, στοιχεία ταυτότητος, διεύθυνση και τηλέφωνο.
6. Στον διαγωνισμό δεν γίνονται δεκτοί συνεργάτες της ιστοσελίδας ούτε ειδικοί συνεργάτες που τα ονόματά τους είναι στην ταυτότητα του eyelands.
7.  Το θέμα του διαγωνισμού είναι: «Μια ιστορία του 2011»*

**
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ & ΕΚΔΟΣΗ
- Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 14 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Αυγούστου  2011. Η πρώτη επιλογή για τη μικρή λίστα θα γίνει μέχρι τις 14 Σεπτέμβριου 2011.
- Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στον Οκτώβριο του 2011.
- Από τα διηγήματα που θα έρθουν στον διαγωνισμό ένας ορισμένος αριθμός, (ανάλογα με τις συμμετοχές) θα μπει στην μικρή λίστα (short list) των επιλογών και από αυτά θα κριθούν εκείνα που θα βραβευτούν ή θα πάρουν τιμητική διάκριση.
Θα υπάρχουν τρία βραβεία για τα τρία πρώτα διηγήματα και τέσσερις τιμητικές διακρίσεις.
- Τα βραβεία μας είναι: Νetbook για τον πρώτο νικητή -τρια, Ψηφιακή βιντεοκάμερα για τον δεύτερο-η, Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για τον τρίτο-η.
Θα σταλούν στους νικητές μέσα στον Οκτώβριο του 2011.
- Στους συγγραφείς των διηγημάτων που θα επιλεγούν (βραβεία και διακρίσεις) θα υπάρχει ως επιπλέον δώρο ένα λογοτεχνικό βιβλίο.
- Τα βραβεία, οι διακρίσεις αλλά και ένας αριθμός ακόμη διηγημάτων ανάλογα πάντα με τη βαθμολογία τους θα συμπεριληφθούν στην έκδοση «Ιστορίες του 2011» που θα κυκλοφορήσει από το eyelands μέχρι το τέλος της χρονιάς.
- Τα διηγήματα θα υποβληθούν με mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση: EYELANDS, Κασσιανής 20, Αθήνα, 11471
με την ένδειξη: Για τον λογοτεχνικό διαγωνισμό.
Στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word. doc αλλά όχι σε pdf
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται και την αποδοχή των κανόνων του. Τα πνευματικά δικαιώματα των διηγημάτων παραμένουν στους συγγραφείς.
Η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα να αναρτήσει (για περιορισμένο χρονικό διάστημα) τα διηγήματα που βραβεύτηκαν ή διακρίθηκαν και να εκδόσει το βιβλίο με τα διηγήματα που θα επιλεγούν.
Η δημοσίευση των διηγημάτων που διακρίθηκαν θα γίνει στην ιστοσελίδα: www.eyelands.gr  το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2011 μέχρι το τέλος του έτους.
Η έκδοση με τα διηγήματα που διακρίθηκαν θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους και θα διατίθεται μόνο από το eyelands που θα έχει και την εμπορική της εκμετάλλευση. Κάθε συγγραφέας του οποίου το διήγημα θα συμπεριληφθεί στο βιβλίο δικαιούται ένα αντίτυπο δωρεάν. Κάθε συγγραφέας είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει όπου εκείνος θέλει το διήγημά του μετά την 1η Ιανουαρίου 2012.
**
ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
**
Το eyelands ανακοινώνει την επιτροπή που θα κρίνει τα διηγήματα του διαγωνισμού
«Μια ιστορία του 2011». Στην επιτροπή θα συμμετέχουν τέσσερις από τους βασικούς συνεργάτες της ιστοσελίδας και τρεις ειδικοί συνεργάτες μας. Πιο αναλυτικά:
1. Αντωνία Γεωργεδάκη, κοινωνική ανθρωπολόγος, συγγραφέας
2. Χρήστος Κρανιώτης, δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός
3. Δέσποινα Μουζουράκη, φιλόλογος, συγγραφέας
4. Γρηγόρης Παπαδογιάννης, αρθρογράφος, επιμελητής κειμένων
*
5.  Έφη Λατσούδη, σεναριογράφος, σκηνοθέτης
6. Βλάσης Μαρωνίτης, αρχισυντάκτης περιοδικού Εικόνες, της εφημερίδας
« Έθνος της Κυριακής»
7. Αναστασία Μιχελάκη, φιλόλογος,  συγγραφέας – πρώτο βραβείο διηγήματος στο λογοτεχνικό διαγωνισμό περιοδικού Fortezza 2010
**
Ο διαγωνισμός του eyelands στο διαδίκτυο
Ο διαγωνισμός του eyelands -που είναι ανοιχτός για συμμετοχή με διηγήματα στην ελληνική αλλά και την αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει χωρίς κανένα περιορισμό κατοικίας ή ιθαγένειας έχει αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελιδες με πιο πρόσφατη την www.justacontest.com. Εϊναι ένα site που απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους ενδαιφέρονται για τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε. Περισσότερες πληροφορίες σε:
http://www.justacontest.com
http://twitter.com/wricon
http://www.facebook.com/pages/JustaContest/218700611481216

*πίνακας εισαγωγής: Rene Magritte, La condition humaine
 

Eye@city

altκέντρο ελέγχου τηλεοράσεων:αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2015 - Το έργο του Νίκου Δήμου στο μουσείο Μπενάκη
Περισσότερα...

Αφιερώματα

altΤο eyelands παρουσιάζει ένα αφιέρωμα για την Αθωότητα του Τραγικού Ήρωα, που έγραψε η Μαρία Μαργαρίτη
Περισσότερα...

Μουσική

altΣτην Τεχνόπολη, στις 10 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη από τις δύο συναυλίες, αφιερωμένες στον Θάνο Ανεστόπουλο. Τα Διάφανα Κρίνα ενώθηκαν ξανά, ενώ στη σκηνή ανέβηκαν ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Last Drive και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Στο Γκάζι ήταν η Σταυρούλα Διαμαντή και έγραψε ακριβώς αυτό που ένιωσε εκείνο το βράδυ.
Περισσότερα...

Newsletter

Όνομα:

Email:


Συνεντεύξεις

altΟ Απόστολος Μακρίδης, ο συγγραφέας που πήρε το πρώτο βραβείο στο ελληνικό τμήμα του διαγωνισμού διηγήματος του eyelands για το 2015, μιλάει στον Γρηγόρη Παπαδογιάννη
Περισσότερα...

Ταινίες

altΗ μεγάλη γιορτή του σινεμά αρχίζει. Οι νύχτες πρεμιέρας είναι και αυτό το φθινόπωρο εδώ, από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου. Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών
Περισσότερα...

Διηγήματα

altΔιηγήματα της Επιλογής eyelands από τον 4ο διαγωνισμό διηγήματος με θέμα τον χρόνο. Αυτό το μήνα: Τη μέρα που σταμάτησε ο χρόνος, της Άννας Φαχαντίδου και Σωφρονιστικό κατάστημα ο χρόνος, της Μαίρης Πίσια
Περισσότερα...